Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Så funkar seriespel

Här följer en kort sammanfattning av hur seriespelet fungerar för division 1-4. Regelsystemet för Badmintonligan ser lite annorlunda ut och redovisas här.

I seriespelet för division 1-4 består varje lagmatch av åtta delmatcher – tre herrsinglar, två herrdubblar, en damsingel, en damdubbel och en mixed. Att det är fler herrmatcher än dammatcher är en följd av att det är färre tjejer som spelar badminton.

Varje delmatch spelas i bäst av tre set, med set till 21. Med andra ord precis som på individuella tävlingar. Det lag som vinner lagmatchen får två poäng. Lagmatchen kan också sluta oavgjort 4-4 och då får lagen var sin poäng.

Det finns regler att förhålla sig till när man sätter ihop sitt lag. Ingen spelare får spela mer än max två kategorier i en lagmatch. Till exempel: en spelare som spelar herrsingel och mixed, får därmed inte spela herrdubbel. I herrsingel styr rankingpoängen vem av de uttagna singelspelarna som spelar vilken singel (av herrsingel 1, 2 och 3).

När man som TBF har flera lag i seriespelet kan en spelare representera mer än ett av TBF-lagen under en och samma säsong. Men det finns regler som styr hur spelaren tillåts hoppa mellan de olika lagen.

Lagen i serien (vanligtvis 7 lag per serie) samlas till seriesammandrag sex gånger per säsong, då seriematcherna spelas. Seriesammandragen läggs vanligtvis tre på hösten och tre på våren.

Publicerad: 2022-11-11

Senast uppdaterad: 2022-11-26

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se